Реших да се кандидатирам от безсилие. Това заяви пред bTV в

...
Реших да се кандидатирам от безсилие. Това заяви пред bTV в
Коментари Харесай

Иванчева се кандидатирала за евродепутат от безсилие

" Реших да се кандидатирам от изтощение ". Това съобщи пред bTV в четвъртък наказаната на първа инстанция за рушвет някогашна кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. Кандидатурата й за евродепутат бе издигната от предприемчив комитет " Непослушните ".

Според Иванчева, която получи присъда от 20 години затвор и 10 хиляди лв. санкция за пожелан рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин, мафията е превзела всички равнища на страната. " Дръзнах да желая смяна в закона за строителството. Бързо се проведоха и съумяха да ни " сготвят ", означи тя и добави, че  " страната ни умира и би трябвало външна интервенция, с цел да оцелее ".

Бившата кметица е уверена в своята непорочност. " Това се разбра и от съдията, който сподели, че 90% от нещата в обвинителния акт не са същински. Отпадна обвиняването за получен рушвет. Останаха 10%, които ние с лекост ще опровержим ", безапелационна е тя. Според Иванчева делото против нея е сюжет за " съзнателно заплашване на гражданското общество - за да покажат, че ние сме недостойни, че нямаме право да управляваме ". Тя е на мнение, че на втора инстанция също ще бъде наказана, като вероятно присъдата ще бъде понижена от 20 на 10 години. " Ужким, че има някаква правдивост, само че ние ще се борим до дъно, тъй като сме безусловно почтени ", съобщи Иванчева. Тя разяснява и решението си да размени бранителя си адв. Марин Марковски с адв. Николай Хаджигенов:  " Този развой е развой на чест. Той персонално го е приел като кауза (б. р. - Хаджигенов). Приема се като " Народът против прокуратурата ". Кантората на Марковски направи каквото може на първа инстанция, за което аз им благодаря ".

На въпрос дали в Европа има различен сходен претендент, който да води акцията си, до момента в който е под домакински арест, Иванчева отговори, че тя е неповторима в това отношение.  " При нас постоянно нещата са забавни, ексцентрични, което е добре за нас. Екипът, с който работя, е много изобретателен ", посочи тя. По нейни думи акцията ѝ се финансира само с дарения от жителите, като досега са събрани към 2 хиляди лв.. " За разлика от политическите партии, които разполагат с милиони посредством дотации, нашият бюджет е извънредно дребен. За нас не е значимо да имаме билбордове, а хората да ни имат вяра. Разказвайки за нашата съдба как се борим, да ни поддържат ", безапелационна е някогашната кметица. Тя означи, че Европа и даже Съединени американски щати са осведомени с техния случай. " С тази бруталност и принуда, която се прави по отношение на нас, с цел да се сплашат хората, че не би трябвало да има гражданско общество ", добави Иванчева.

Тя не отговори към кое политическо семейство ще се причисли, в случай че влезе в Европарламента, защото кандидатурата ѝ се поддържа от хора с разнообразни политически възгледи - леви, десни, патриоти, зелени. " Ние сме зелени и по душа ", добави с усмивка Иванчева.

МОТИВИ

Въпреки че неоправдателната присъда беше прочетена преди близо месец, към момента не са ясни мотивите към нея.  " Никой не знае по кое време ще излязат. Делото е огромно и комплицирано ", разяснява пред " Сега " адв. Хаджигенов. Решението на съда към този момент е обжалвано освен от подсъдимите, само че и от прокуратурата. " Интересното е, че прокурорът, който е пледирал в зала - Николов, персонално той е подписал митинг, в който твърди, че не е удовлетворен от присъдата, която е тъкмо толкоз, колкото той е изискал ", съобщи Хаджигенов, съгласно който това е " прокурорска шизофрения ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР